Publicat în Uncategorized

Remedii de la cititori: Preparate din plante pentru tratarea reumatismului

266x200-images-stories-dacicool-sanatate_frumusete_articole-remedii_naturiste-preparate_din_plante_pentru_tratarea_reumatismului-coada-soricelului,-recomandata-in-prepararea-unguentulu

Domnul Ioan Marcus din Aiud, cititorul nostru fidel, ne-a prezentat din nou cateva retete de preparate naturale, din plante, pe care le redam mai jos. Sunt concepute pentru a ameliora simptomele reumatismului, o afectiune care ne face probleme mai ales in anotimpul rece si la schimbarile bruste de temperatura. Va dorim sanatate!
Reteta unguentului antireumatic complex
Ingrediente: 50 bucati de flori de galbenele (Calendula officinalis), 50 bucati flori de coada-soricelului (Achillea millefolium), 50 g flori de musetel (Matricaria chamomilla), 10 g radacina de tataneasa (Symphytum officinale), 10 g dragaica lipicioasa (Galium aparine), 10 g flori de arnica (Arnica montana), 20 g piper de Cayenne (Capsicum annum), 100 g frunze de urzica vie (Urtica dioica).
Mod de preparare: Toate plantele de mai sus se maruntesc (folosim doar plante foarte bine uscate) si se fierb pana sfaraie intr-un kilogram de untura de porc (nesarata), care in prealabil se amesteca bine. Operatia de mai sus se repeta inca doua zile la rand, pana la topire. A treia zi, incalzim preparatul pana la topire si il strecuram in recipiente de sticla sau in cutiute goale de medicamente, din material plastic, cu dop, pe care le etichetam.
Untura poate fi inlocuita cu margarina sau unt. Se pot adauga 30 g ceara de albine si 20 g rasina de brad. In acest caz, intr-un alt vas, se topesc ceara si rasina, apoi se amesteca ambele topituri. Se unge locul afectat de boala, atunci cand este nevoie.

Frunzele de dafin, un remediu eficace impotriva reumatismului si un sedativ natural

Alifie din foi de dafin contra reumatismului cronic
Ingrediente: 70 g frunze de dafin (Laurus nobilis), 4 g (1 lingurita) flori de galbenele (Calendula officinalis), 4 g (1 lingurita) cimbru de gradina (Satureja hortensis), 4 g (1 lingurita) flori de musetel (Matricaria chamomilla), 4 g (1 lingurita) flori de coada soricelului (Achilea millefolium), 4 g (1 lingurita) flori de arnica (Arnica montana).
Mod de preparare: Se amesteca bine plantele de mai sus. Se fierbe amestecul in 500 g untura de porc, pana sfaraie. Se lasa doua zile, apoi se pune in recipiente corespunzatoare.
La acest unguent se pot adauga 20 g ceara de albine şi 10 g rasina de brad. in repaus, dar zilnic se incalzeste pana la topire. A treia zi se incalzeste din nou si se strecoara in recipiente, apoi se eticheteaza.

Unguent energizant din pedicuta, contra reumatismului si a carceilor de la picioare
In 600 g untura de porc, fierbem 30 g de pedicuta (Lycopodium clavatum), 15 g de ghimbir (Zingiber officinale) si Obligeana (Acorus calamus), pana sfaraie. Lasam doua zile in repaus, dar zilnic incalzim pana la topire. A treia zi, topim din nou amestecul si il strecuram la cald. Putem adauga 30 g ceara de albine si 20 g rasina de brad. In acest caz, topim intr-un vas separat si amestecam topiturile. Ungem locul afectat de boala, la nevoie.
Pe domnul Ioan Marcus il puteti contacta la numarul de telefon 0745.558.868, dupa ora 18.00, sau la adresa de e-mail janosm3@gmail.com . Dumnealui tine sa mentioneze ca nu da consultatii, nici sfaturi.

https://www.daciccool.ro/sanatate-si-frumusete/remedii-naturale/9404-remedii-de-la-cititori-preparate-din-plante-pentru-tratarea-reumatismului

Publicitate

Autor:

https://viataeundans.blogspot.com/

2 gânduri despre „Remedii de la cititori: Preparate din plante pentru tratarea reumatismului

Comentariile sunt închise.